Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 621176

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 67 

Donatori udruge

EUROHERC
OSIGURANJE d.d.
"jET-SET" VRBANJA
"GRAŠKO" ŽUPANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR29 2500 0091 1021 3827 3 ADDIKO-Bank d.d.Podružnica Županja, Veliki Kraj 64

OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Obavijesti > Obavijesti članovima > Promocija monografije SJP iz Domovinskog rata

Promocija monografije SJP iz Domovinskog rata


 

Monografija svjedoči o odlučnosti hrvatskih specijalaca da obrane Domovinu te su u njoj zapisana imena 158 hrvatskih specijalaca koji su izgubili živote braneći Domovinu.Predsjednica se obratila prisutnima zahvaljujući svima koji su doprinijeli nastanku i objavi monografije koja će biti trajni spomen na nezaboravnu ulogu specijalne policije u Domovinskom ratu:Hrvatska policija bila je prva crta obrane Hrvatskepočetkom velikosrpske agresije i jezgra stvaranja hrvatske vojske, koja je izvojevala pobjedu u Domovinskom ratu, predvođena prvim hrvatskim predsjednikom doktorom Franjom Tuđmanom. Nadam se da će ova monografija budućim naraštajima policajaca biti izvor motivacije i nadahnuće za nasljeđivanje slavne tradicije.

Ministar  hrvatskih branitelja  Tomo Medved rekao je kako su u monografiji zapisana imena svih onih koji su stvarali Hrvatsku te naglasio kako svaka rečenica povijesne monografije ima svoju dubinu, težinu i istinu koju mnogi ne žele znati, pokušavajući zanemariti uzrok Domovinskog rata, izjednačavajući odgovornost agresora i žrtve.Ministarstvo hrvatskih branitelja podupirat će ovakve  projekte, jer od zaborava priječe sve što smo prošli braneći Domovinu, stvarajući svoju vojsku i policiju. Uz svoja znanja i iskustva, zajedno s udrugama iz  Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima i stradalnicima, radit ćemo na izgradnji snažne države koja poštuje hrvatske branitelje i vrijednosti Domovinskog rata. – poručio je ministar Medved.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je da je ovo djelo trajni podsjetnik na doprinos specijalne policije u Domovinskom ratu, na sve napore i žrtvu onih bez kojih ne bi bilo hrvatske slobode i hrvatske budućnosti.Nema  bojišta u Domovinskom ratu na kojem pripadnici specijalne policije, djelujući i u nepovoljnim uvjetima, nisu dali svoj doprinos. Ova monografija podsjetnik je na prijelomne trenutke u kojima se oslobađala jedina nam država. – zaključio je ministar Krstičević.

Predstavljanje  monografije uveličao je nastup klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

23.12. okupljanje članstva udruge.

VRIJEME ADVENTA ...

Slikovni rezultat za prva adventska svijeća
..............................................

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU

LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"