Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 841795

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 6 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR 1623600001102836150 ZAGREBAČKA BANKA POSLOVNICA Županja
OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Obavijesti > Obavijesti članovima

Obavijesti članovima

VELEBIT 2020

Slika može sadržavati: jedna ili više osoba, planina, nebo, na otvorenom i priroda

[ PROJEKT VELEBIT 2020. ]
Od 9. do 11. listopada 2020. godine članovi
UVSPDR"Delta-Županja"
organizirali su pohod na Velebit gdje su odali počast pripadnicima specijalne jedinice poginulima u Domovinskom ratu. Pohod je započeo u Gračacu, gdje su zapalili svijeću kod spomen-obilježja najmlađeg pripadnika SJP Delta-Županja, Joze Ilijića, a završio je 11. listopada paljenjem svijeće kod spomen-obilježja poginulog pripadnika SJP Delta-Županja, Zlatka Orkića.
Također, iskazali su zahvalnost i odali počast svim Velebitskim junacima SJP RH koji su svoje živote izgubili tijekom Domovinskog rata na Velebitu.
„Njihova žrtva ne smije i nikada neće biti zaboravljena.“ ????
Izvor i foto ???? Delta-Županja

29.obljetnica SJP Delta Županja

Slika može sadržavati: jedna ili više osoba, ljudi stoje i na otvorenom


Skromno ali s puno dostojanstva Udruga veterana specijalne policije iz Domovinskog rata Delta Županja večeras je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine obilježila 29. obljetnicu osnutka SJP Delta Županja

Više...

Vitezovi Pounja


Na današnji dan 1991. godine za slobodu Domovine i živote svojih bližnjih svoj život položio je Mile Blažević Čađo.
Ovaj heroj Domovinskog rata dragovoljno se kao mještanin sela Struga Banska na samoj obali Une priključio u obranu pounjskog kraja od velikosrpske agresije. Kada su 26. srpnja 1991. srpske snage pokrenule ofenzivu na hrvatska sela uz lijevu obalu Une u prvom selu koje su okupirale, Zamlačama, uzele su lokalno stanovništvo kao taoce te ih postavili pred sobom kao "živi štit". Kako nije bilo drugog načina da ih se zaustavi Mile Blažević Čađo se opasao eksplozivom, te uz pomoć mladog policajca Željka Filipovića, popeo na uzvisinu iznad ceste kojom je išao napad. Kada je naišao oklopni transporter koji je išao iza "živog štita" Mile Blažević se bacio na njega te aktivirao eksploziv i zaustavio napad, a srpske snage su se povukle natrag prema Dvoru.

Ivica Kapetanović-R.I.P.


Počivaj u miru Božijem,laka ti hrvatska gruda,obitelji i zadarskim Poskocima iskrena sućut.
Velebite, Suzo Moja - Đani Maršan

Sjećanje na heroje pale u Borovu selu 02.05.1991.

Slika /PU_VS/12 redarstvenika/2019/IMG-20200502-WA0016.jpg

Ujedinjeni u mislima i molitvi, u tišini i sjeti, ponosno smo se prisjetili naših stradalih redarstvenika.
U sjećanje na tragičnu pogibiju dvanaest hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci, prigodna komemoracija održana je danas, 2. svibnja, kod Spomen obilježja u Borovu.

Na današnji dan vratili smo se u povijest, prije točno 29 godina, kada su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili su i masakrirali dvanaest hrvatskih policajaca: Stipana Bošnjaka (1955.), Antuna Grbavca (1961.), Josipa Culeja (1966.), Mladena Šarića (1965.), Zdenka Pericu (1965.), Zorana Grašića (1969.), Ivicu Vučića (1961.), Luku Crnkovića (1970.), Marinka Petrušića (1966.), Janka Čovića (1965.), Željka Hralu (1968.), Mladena Čatića (1971.) i ranili još 26 policajaca.

Više...

Nakon 29.godina životopis 12 redarstvenika


Topao i sparan dan, na kućama u pustoj ulici zatvorena vrata i spuštene rolete. Ispred autobusa samo muškarac na biciklu s kojega naglo silazi, baca ga u stranu i utrčava u jedno dvorište. Netko je povikao: "Zasjeda!", ali rafalna paljba na autobus već je otvorena. Drugi svibnja 1991. godine. U 12 sati i pet minuta.

Nakon što su dvojica pripadnika MUP-a iz PU Osijek s 1. na 2. svibnja 1991. zarobljeni od strane srpskih pobunjenika iz Borova Sela, 2. svibnja oko podne pripadnici Specijalne policije PU Vinkovci krenuli su osloboditi kolege. Njih su u Borovu Selu u zasjedi dočekali mnogobrojni naoružani lokalni Srbi i pripadnici srpskih paravojnih formacija iz Srbije.

Toga dana ubijena su dvanaestorica pripadnika Posebne jedinice policije iz Vinkovaca, a 22 su ranjena.

Više...

VRO Bljesak-sjećanje na veličanstvenu pobjedu

Slika /PU_BP/Bljesak2020/Naslovna.jpg

Nakon Himne Republike Hrvatske, izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće prisjetivši se veličanstvene pobjede u akciji „Bljesak“

Danas je u Okučanima obilježena 25. obljetnica Vojno redarstvene akcije „Bljesak“, skromnije nego prethodnih godina i bez nazočnosti brojnih građana, a u skladu s preporukama i mjerama koje su na snazi.
Nakon Himne Republike Hrvatske, ispred spomenika „Kristalne kocke vedrine“, izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće prisjetivši se veličanstvene pobjede u Vojno redarstvenoj akciji „Bljesak“, te je tako odana počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Više...

Uštede u MHB


S obzirom na aktualnu situaciju uzorkovanu prijetnjom širenja koronavirusa te nemogućnost odvijanja uobičajenih i planiranih aktivnosti, Ministarstvo hrvatskih branitelja preraspodijelilo je svoja sredstva za suočavanje sa širenjem epidemije te saniranje posljedica koronavirusa.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 2. travnja 2020. godine donijela je Odluku o ograničavanju korištenja sredstava predviđenih Državnim proračunom Republike Hrvatske i financijskim planovima izvanproračunskih korisnika državnog proračuna za 2020. godinu.

Sukladno Odluci, Ministarstvo hrvatskih branitelja iskazalo je uštede u financijskom planu u iznosu od 77,2 milijuna kuna.
Iskazane uštede odnose se na projekte koje trenutno nije moguće realizirati zbog mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. Uštede se ne odnose na stečena prava hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida te ona nisu obuhvaćena preraspodjelom sredstava, niti su smanjivana...

Više...

JOSIP JOVIĆ 1991-2020

Fotografija Zorice Gregurić.

JOSIP JOVIĆ - PRVA ŽRTVA u obrani Hrvatske od srbijanske agresije
NEKA MU JE VJEČNA SLAVA I HVALA!

Akcija Plitvice bila je izvedena u dvije faze. U prvoj fazi, malo prije ponoći, prva specijalna postrojba MUP-a Antiteroristička jedinica „Lučko“ kao prethodnica zauzela je Koranski most kako bi ga osigurala, onemogućila pobunjenike u sprječavanju ulaska naših snaga na Plitvička jezera. U drugoj fazi u ranim jutarnjim satima glavne snage Specijalne jedinice „Rakitje“ spajaju se s prethodnicom na Koranskom mostu pa zajednički djelujući nastavljaju u smjeru Koranskog mosta i Hotela „Jezero“.

Više...

Na današnji dan...

Fotografija Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat.

Na današnji dan, 25. ožujka 1958. godine, u Jakšincu kraj Gornje Stubice rođen je heroj Domovinskog rata Rudolf Perešin.
Već tijekom osnovne škole odlučio se za pilotski poziv zbog čega je upisao Zrakoplovnu gimnaziju koju je završio u Mostaru. Uspješno je svladao visoke medicinske i psihofizičke kriterije koji su bili potrebni za njegovo daljnje školovanje stoga je u Zadru upisao Zrakoplovnu vojnu akademiju koju je i završio 1981. s natprosječnim rezultatima te stekao zvanje borbenog pilota. Upravo zbog toga što je bio među najboljim pilotima, iste je godine ušao među 19 pilota koji su se obučavali za upravljanje MiG-om 21, a kasnije se specijalizirao kao pilot-izviđač te u Bihaću usavršavao pilotsko zvanje sve do 1991. godine.
„Sve do slovenskog sukoba ja sam smatrao da će biti razuma i da će se to nekako na civilizirani način riješiti i da će jugoslavenska armija naći svoje mjesto i ulogu u tom ipak za nju povijesnom trenutku. Sve je to bilo za nas šokantno u slovenskom tom ratu. Mi smo na brzinu morali da se, da to tako kažem, opredjeljujemo.“, prisjetio se jednom prilikom Rudolf Perešin.

Više...

BRAVO MOMCI!!!!

Fotografija Gradski portal Cibalia.info.

VINKOVČANI DOMAGOJ BUBALO I STIPE MATEJ BABIĆ IZRAĐUJU BESPLATNO ZAŠTITE ZA CIJELO LICE NA 3D PRINTERU I STOJE NA RASPOLAGANJU ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA KOJI SU U OPASNOSTI OD ZARAZE KORONAVIRUSOM ‼️

-Izradili smo nekoliko vrsta zaštite na 3D Printeru ovim putem stavljamo se na raspolaganje svim djelatnicima zdravstva i ostalima koji su u opasnosti od zaraze koronavirusom na svom radnom mjestu.Trenutno smo u fazi izrade dodatnih zaštitnih maski PAMUČNIH koje Vam mogu možda pomoći u ovim trenucima, ukoliko ima osoba kojima je potrebna zaštitna maska, a ne mogu je kupiti neka se slobodno jave na broj mobitela: 098518621, rekao je Domagoj Bubalo

#ostanidoma

Slika sa osobljem preuzeta na internet stranici Prusa>ZA PRIMJER!

Dobar Savjet zlata vrijedi

OBAVEZNO PROČITAJ!

Fotografija Vanje Simic.
Više članaka...

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

Članovi UVSPDR Delta Županja koji želite uplatiti financijsku pomoć za obitelji postradalih pripadnika SJP Osa Sisak kontaktirati blagajnika udruge M.Raguž.(098 889 407)
Potres Petrinja, Sisak, Glina - Novosti - LiveCamCroatia, Istraži Hrvatsku


#OSTANIMO ODGOVORNI

Više na ovom linku:
https://koronavirus.hr/PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"