Baner

Posjeta do sada

Posjete Sadržajima : 739424

Pretraži stranice

Na stranici

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 

Donatori udruge

"jET-SET" VRBANJA
OPĆINA CERNA
GRAD ŽUPANJA


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja (u daljnjem tekstu UVSPDR „DELTA“ Županja ) 32 270 Županja, Bana Josipa Jelačića 4.

Poslovni račun broj:IBAN:HR 1623600001102836150 ZAGREBAČKA BANKA POSLOVNICA Županja
OIB:14035999483
MB(DZS):01816721


Osnivačka skupština UVSPDR „DELTA“ bila je 09. ožujka 2004. godine. UVSPDR DELTA Županja upisana je 17. ožujka 2004. godine u Registar udruga Republike Hrvatske pod registarskim brojem udruge 16000898 pri Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Službi za opću upravu (KLASA:UO/I-230-02/04-01/73, URBROJ:2196-05-02-04-02, Vukovar, 17. ožujak 2004. godine).
USPDR-DELTA.HR > Obavijesti

Obavijesti

JOSIP JOVIĆ 1991-2020

Fotografija Zorice Gregurić.

JOSIP JOVIĆ - PRVA ŽRTVA u obrani Hrvatske od srbijanske agresije
NEKA MU JE VJEČNA SLAVA I HVALA!

Akcija Plitvice bila je izvedena u dvije faze. U prvoj fazi, malo prije ponoći, prva specijalna postrojba MUP-a Antiteroristička jedinica „Lučko“ kao prethodnica zauzela je Koranski most kako bi ga osigurala, onemogućila pobunjenike u sprječavanju ulaska naših snaga na Plitvička jezera. U drugoj fazi u ranim jutarnjim satima glavne snage Specijalne jedinice „Rakitje“ spajaju se s prethodnicom na Koranskom mostu pa zajednički djelujući nastavljaju u smjeru Koranskog mosta i Hotela „Jezero“.

Više...

Na današnji dan...

Fotografija Dogodilo se na današnji dan - Domovinski rat.

Na današnji dan, 25. ožujka 1958. godine, u Jakšincu kraj Gornje Stubice rođen je heroj Domovinskog rata Rudolf Perešin.
Već tijekom osnovne škole odlučio se za pilotski poziv zbog čega je upisao Zrakoplovnu gimnaziju koju je završio u Mostaru. Uspješno je svladao visoke medicinske i psihofizičke kriterije koji su bili potrebni za njegovo daljnje školovanje stoga je u Zadru upisao Zrakoplovnu vojnu akademiju koju je i završio 1981. s natprosječnim rezultatima te stekao zvanje borbenog pilota. Upravo zbog toga što je bio među najboljim pilotima, iste je godine ušao među 19 pilota koji su se obučavali za upravljanje MiG-om 21, a kasnije se specijalizirao kao pilot-izviđač te u Bihaću usavršavao pilotsko zvanje sve do 1991. godine.
„Sve do slovenskog sukoba ja sam smatrao da će biti razuma i da će se to nekako na civilizirani način riješiti i da će jugoslavenska armija naći svoje mjesto i ulogu u tom ipak za nju povijesnom trenutku. Sve je to bilo za nas šokantno u slovenskom tom ratu. Mi smo na brzinu morali da se, da to tako kažem, opredjeljujemo.“, prisjetio se jednom prilikom Rudolf Perešin.

Više...

BRAVO MOMCI!!!!

Fotografija Gradski portal Cibalia.info.

VINKOVČANI DOMAGOJ BUBALO I STIPE MATEJ BABIĆ IZRAĐUJU BESPLATNO ZAŠTITE ZA CIJELO LICE NA 3D PRINTERU I STOJE NA RASPOLAGANJU ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA KOJI SU U OPASNOSTI OD ZARAZE KORONAVIRUSOM ‼️

-Izradili smo nekoliko vrsta zaštite na 3D Printeru ovim putem stavljamo se na raspolaganje svim djelatnicima zdravstva i ostalima koji su u opasnosti od zaraze koronavirusom na svom radnom mjestu.Trenutno smo u fazi izrade dodatnih zaštitnih maski PAMUČNIH koje Vam mogu možda pomoći u ovim trenucima, ukoliko ima osoba kojima je potrebna zaštitna maska, a ne mogu je kupiti neka se slobodno jave na broj mobitela: 098518621, rekao je Domagoj Bubalo

#ostanidoma

Slika sa osobljem preuzeta na internet stranici Prusa>ZA PRIMJER!

Dobar Savjet zlata vrijedi

OBAVEZNO PROČITAJ!

Fotografija Vanje Simic.

Izdvojene ordinacije zbog virusa COVID-19

Fotografija Vukovarsko - srijemska županija.

USPOSTAVA IZDVOJENIH ORDINACIJA
ZA PREGLED BOLESNIKA POD SUMNJOM NA ZARAŽENOST VIRUSOM COVID-19]

Sukladno naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, od 15. ožujka 2020. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije uspostavljaju se izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa.
I.
Svom izabranom liječniku obiteljske medicine DUŽNI SU se javiti najprije putem telefona:
- sve osobe koje imaju simptome prehlade, a nisu bili / boravili u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom unazad 14 dana;
- sve osobe koje nemaju simptome prehlade a bile su / boravile su unazad 14 dana u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom.

Više...

27.OBLJETNICA VRO MASLENICA


U Zadru je danas, 20. siječnja 2020. godine održana središnja svečanost obilježavanja 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, jedne od prvih velikih oslobodilačkih operacija Hrvatske vojske i policije u kojoj je u samo 72 sata oslobođeno gotovo stotinu kvadratnih kilometara dotad okupiranog hrvatskog teritorija.

U spomen na te povijesne dane, na zadarskim se ulicama od jutarnjih sati svirala budnica, a kod Središnjeg križa na zadarskom Gradskom groblju visoka su izaslanstva položila vijence i upalila svijeće odajući počast poginulim braniteljima u operaciji.

Više...

28.obljetnica SJP Delta Županja

Fotografija Marijana Zovkića.
Obilježena je 28.obljetnicu od osnutka SJP Delta-Županja.Zahvaljujemo se Ministarstvu hrvatskih branitelja,županiji Vukovarsko-srijemskoj,gradu Županja,udruzi roditelja poginulih branitelja grada Županje,USP Fenix-Posavina,USPDR Orao Osijek,USPDR Trenk Požega,općini Štitar,općini Cerna.Svetu misu za sve poginule,umrle i nestale pripadnike SJP Delta Županja predvodio je policijski kapelan PU Vukovarsko-srijemske.Svima koji su na bilo koji način pomogli u samoj organizaciji obljetnice.Sve pohvale i osoblju restorana Sava u Županji.Hvala svima!

Više...

Prigodne poštanske marke specijalne jedinice policije

Prigodne poštanske marke za specijalne jedinice policije

Serija prigodnih maraka „Hrvatski domovinski rat“


Zagreb, 26. rujna 2019. – Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 27. rujna prigodne poštanske marke „Hrvatski domovinski rat – Specijalne jedinice policije“. Izdanje se sastoji od 21 poštanske marke koje imaju za motiv ambleme specijalnih jedinica policije, a autor izdanja je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba. Vrijednost svake izdane marke je 3,60 kuna, a prigodno izdanje tiskano je u nakladi od 25 000 araka. Marke su izdane u zajedničkom arku od 21 marke i četiri privjeska, a Hrvatska pošta izdala je i četiri prigodne omotnice prvog dana (FDC).

Više...

28.obljetnica pogibije u Borovu selu


U spomen na 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su srpske paravojne postrojbe napale iz zasjede i ubile 2. svibnja 1991. u Borovu Selu, današnjem Borovu, u srijedu su, dan uoči  28. godišnjice pogibije, cvijeće na njihove grobove položili i svijeće zapalili članovi izaslanstava Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske

Na obljetnicu pogibije redarstvenika, u četvrtak 2. svibnja, vijence podno spomen-obilježja u središtu Borova položit će državna i druga izaslanstva koja će do spomen obilježja doći u mimohodu od ulaska u mjesto Borovo, predvođeni članovima Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Krpelj“ Vinkovci.  Obilježavanju će nazočiti i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović...

Više...

Da se ne zaboravi

Fotografija Blago Zadro.

Operacija “Bljesak” počela je 1. svibnja 1995. u ranim jutarnjim satima, a u manje od 32 sata hrvatske snage, koje su brojile oko 7200 vojnika i policajaca, oslobodile su 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. Nakon gotovo četiri godine okupacije oslobođeni su Okučani, središte neprijateljske pobune i terorističkih napada velikosrpskih agresora na zapadnoslavonskom području.

"Krvavi Uskrs":Dan je kad pala prva žrtva Domovinskog rata


Uskrsno jutro 1991. godine bilo je izrazito maglovito.

S nekoliko autobusa, kombija i osobnih vozila te jednim transporterom kolona s hrvatskim specijalcima pod zapovjedništvom Josipa Lucića krenula je prema Plitvicama u ranim jutarnjim satima 31. ožujka. Dolazak hrvatskih snaga na Plitvice tog hladnog uskršnjeg jutra prethodila se akcije pobunjenih Srba koji su tjedan dana ranije organizirali tzv. "miting istine" na Plitvicama. Zahtjevali su da Nacionalni park Plitvice ostane u sklopu tzv. SAO Krajine a dan kasnije donijeli su nezakonitu odluku da se smjeni rukovodstvo Nacionalnog parka.

Na Plitvice ubrzo stižu "martićevci". Pun autobus 'milicajaca' iz Knina čije je vođa bio Milan Martić, jedan od glavnih vođa pobunjenih Srba i šef kninske 'milicije'. Upadaju u upravnu zgradu Nacionalnog parka kako bi proveli odluku o pripojenju. Na koranskom mostu uskoro se vijori zastava tzv. SAO Krajine i Jugoslavije...

Više...

O našim mladima iz ekipe Delta Županja


Fotografija Marijana Zovkića.
Entuzijasti futsala iz Županje su 2015. godine osnovali Futsal akademiju pod imenom Sveti Patrik koja okuplja mlade igrače iz cijelog županjskog kraja. Akademija postoji samo par godina, a već je stekla golemu popularnost među mladim Županjcima te je rado viđen gost na domaćim, ali i inozemnim malonogometnim turnirima. Igrao je tako Sveti Patrik diljem Europe, u Belgiji, Francuskoj, Austriji, BiH... Županjci uspješnu suradnju imaju s prvoligašem Split Tommyjem i MNK Klancem iz Brčko distrikta (BiH).


Futsal Akademija Sveti Patrik Županja tijekom ovih školskih praznika organizirala je turnir za mlađe uzraste, za igrače 2006. i 2007. godišta. Igrale su ekipe MNK Aurelia Vinkovci, NK Radnički Županja, NK Borac Drenovci, Delte i Sveti Patrik iz Županje, a nakon zanimljivih utakmica, pobjednički pokal ostao je u rukama domaćina...

Više...

Više članaka...

OBAVIJESTI IZ UDRUGE

Do daljnjeg sve aktivnosti udruge su odgođene kao i sastanci sve do 15.travnja 2020 godine.
Fotografija Gradski portal Cibalia.info.
Više na ovom linku:
https://koronavirus.hr/

PROJEKT"VELEBIT-2020"
Slikovni rezultat za velebit u domovinskom ratu

PORTAL HRT-a POSVEĆEN DOMOVINSKOM RATU
LINK:daniponosa.hrt.hr


Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

20.Obljetnica SJP "Delta"